De Reis naar Vitaliteitscoaching: Opleiding bij NEV Academy
6

Het doel van de opleiding Vitaliteitscoach is om professionals op te leiden tot deskundige coaches die werknemers, zelfstandigen en leidinggevenden kunnen ondersteunen bij het verbeteren van hun vitaliteit en welzijn. Aan het einde van de opleiding kun je op basis van een breed fundament van theoretische kennis en praktische vaardigheden mensen individueel begeleiden op het gebied van vitaliteit, gezondheid en welzijn. Zo ben je in staat om niet alleen het individu te ondersteunen maar ook een team, afdeling of organisatie te helpen bij het verduurzamen van inzetbaarheid, vitaliteit en werkprestatie.

Geschikt voor
De opleiding Vitaliteitscoach is een uitgelezen kans voor professionals die willen uitblinken in het begeleiden en coachen van individuen en organisaties op het gebied van vitaliteit en welzijn. Of je nu een doorgewinterde coach, HR-medewerker, leidinggevende, gezondheidszorgmedewerker of consultant bent, onze opleiding biedt je de kans om de essentiële kennis, attitude en vaardigheden van vitaliteitscoaching te leren van onze ervaren experts.

De opleiding op post-HBO niveau is zorgvuldig ontworpen om aan te sluiten op diverse achtergronden en vereist geen specifieke voorkennis. Wel adviseren we om deel te nemen met minimaal 1 jaar ervaring in gespreksvoering, coaching of vergelijkbare vormen van begeleiding, omdat je in deze opleiding verdiepende kennis en vaardigheden ontwikkelt voor het voeren van effectieve gesprekken.

Heb je twijfels of vragen over deelname aan de opleiding? Download de gratis opleidingsbrochure voor uitgebreide informatie.

Wil je meer weten? Download de opleidingsbrochure hier.

Trainingswijze en Criteria De intensieve opleiding Vitaliteitscoach omvat een periode van 8 maanden, waarin 11 lesdagen van elk 4 uur zijn ingepland. Deze doordachte planning zorgt ervoor dat je de lesstof stapsgewijs kunt opnemen, zonder overweldigd te raken. Gedurende deze lesdagen kom je samen met andere enthousiaste cursisten om gezamenlijk te werken aan de diverse modules.

Tijdens de lesdagen wordt gebruik gemaakt van gevarieerde leermethoden om een actieve en dynamische leeromgeving te creëren. Naast de college-achtige sessies is er volop ruimte voor praktische oefeningen, waaronder de cruciale gespreksvaardigheden die onmisbaar zijn bij vitaliteitscoaching.

Na elke lesdag staat er een online supervisie van 1,5 uur op het programma. Dit biedt de gelegenheid om de lesstof te integreren, vragen te stellen en extra te oefenen met de verworven vaardigheden.

Naast de lesdagen en online supervisies stimuleren we deelnemers om regelmatig met een studiemaatje uit de groep te oefenen. Hoewel dit niet vereist is voor het succesvol afronden van de opleiding, merken cursisten die hier actief gebruik van maken vaak de meeste vooruitgang. Dit biedt tevens de kans om intervisievaardigheden te ontwikkelen.

Investering en Materialen De investering voor de opleiding bedraagt € 3.500 exclusief btw. Dit omvat het volledige programma zoals hierboven beschreven (supervisies zijn optioneel) evenals een reeks waardevolle materialen, waaronder:

 • Handboek ‘De Vitaliteitrevolutie’ met bijbehorend notitieboek.
 • Handouts van slides en werkvormen.
 • Toegang tot een persoonlijk online dashboard inclusief vitaliteitscan en leermodules.
 • Toegang tot video- en audio-opnames van de lesdagen (tot 3 maanden na afsluiting van module 11).
 • Toegang tot opnames van de supervisiemomenten (tot 3 maanden na afsluiting van module 11).
 • Toegang tot extra audio-oefeningen.
 • Toegang tot essentiële wetenschappelijke artikelen en bronnen voor verdieping.
 • Lidmaatschap van een besloten online community voor de opleidingsgroep.
 • Uitnodigingen voor netwerkdagen en verdiepingssessies.
 • Korting op extra coaching, supervisie en masterclasses van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit.
 • Licentie voor het gebruik van materialen binnen individuele coachingstrajecten.

De opleiding wordt afgesloten met een examen en bij succes ontvang je het certificaat van NEV Vitaliteitscoach.

Vind je het tijd om een carrière te creëren waarin je anderen inspireert om hun vitaliteit en welzijn te versterken? Sluit je dan aan bij de opleiding Vitaliteitscoach van NEV Academy! Meld je aan voor de opleidingsbrochure voor meer informatie of neem contact met ons op via de website.

Lees andere artikelen

Waarom Vitaliteitscoach worden? Ontdek de belangrijke rol van vitaliteitscoaching

Heb je er ooit aan gedacht om een vitaliteitscoach te worden? Misschien heb je al wat interesse getoond in gezondheid, …

Lees meer

Schrijf je snel in voor de opleiding Vitaliteitscoach bij de NEV Academy!

Ben je geïnteresseerd in het ondersteunen van anderen bij het verbeteren van hun vitaliteit en welzijn? Wil je een expert …

Lees meer