Veerkrachtige & Vitale Young Professionals

De helft van alle jongvolwassenen heeft last van psychische klachten. Geef young professionals daarom de nodige handvaten om psychische stress, overbelasting en verzuim te voorkomen.

In deze training leren young professionals en hun leidinggevenden alles over de diepere oorzaken van de stijgende psychische klachten onder hun generatiegenoten. We gaan diep in op de meest recente wetenschap én we leren deelnemende young professionals een reeks unieke tools waarmee zij hun veerkracht en vitaliteit proactief kunnen vergroten.

Doel

Het doel van deze training is om young professionals (18-35 jaar) en hun leidinggevenden te voorzien van de benodigde kennis, vaardigheden en strategieën om psychisch klachten en verzuim te voorkomen. Bovenal helpen we hen om proactief hun veerkracht, vitaliteit en welzijn binnen en buiten het werk te bevorderen.

 

Trainingswijze

De training wordt gegeven door experts die ook ervaringsdeskundig zijn als young professional. Naast de nodige wetenschappelijke onderbouwing, maken we gebruik van een interactieve en praktische trainingsstijl. De deelnemers zullen actief betrokken worden via reflectie, discussies en groepsoefeningen. Er zullen ook praktische tools en richtlijnen worden gedeeld om de inhoud te vertalen naar de dagelijks praktijk. De training wordt vooraf op maat gemaakt op basis van behoeften, actuele context in de organisatie en beschikbare tijd.

Beschrijving

Deze training is speciaal ontworpen voor young professionals en de mensen waarmee zij samenwerken, zoals hun leidinggevenden en eventuele betrokken HR-professionals. 

We beginnen met een diepere kijk op de trends in psychische klachten die zo veelvuldig gerapporteerd worden in het nieuws. Hoewel het vaak wordt afgeschoven op generatieverschillen, zijn er veel diepere én interessantere verklaringen waarom dit juist nu zo sterk speelt. In deze training krijgen deelnemers het hele plaatje te zien en ontdekken zij hoe ons huidige mens- en wereldbeeld de doorslaggevende factor is.

Daarnaast kijken we ook naar de pragmatische kant, waaronder de financiële zorgen waar jongvolwassenen zich zorgen over maken — de woningmarkt, inflatie en energieprijzen. 

Vervolgens gaan we aan de slag met hoopvol nieuws: de uitdagingen van jongere generaties zijn ook een prikkel voor psychosociale ontwikkeling en groei. We laten zien hoe externe omstandigheden die buiten eigen controle vallen, juist naar hogere veerkracht, autonomie en regie leiden.

Indien leidinggevenden of HR-professionals deelnemen aan de training leggen we ook focus op de manier waarop teams, afdelingen en werkgevers een belangrijke bedding kunnen geven aan young professionals om zich niet alleen professioneel maar ook persoonlijk verder te vormen en ontwikkelen richting veerkracht en vitaliteit.

Wat het oplevert

Na deze training:

De experts

Tijdens deze training nemen onze experts je mee in de wetenschap en praktijk van dit onderwerp. Verwacht een bevlogen en inhoudelijk sterke training, want onze experts zijn eindeloos gepassioneerd.

Daniel Krikke

HR Development Expert

Bas Snippert, MSc, SEP

Stress- en vitaliteitsexpert

Floor Verhaaf, MSc

HR Development Expert

Neem contact op

Wil je meer informatie over de incompany mogelijkheden van deze training? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Incompany informatie aanvraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.