Voorkom psychosociale overbelasting

Word expert in het vroegtijdig herkennen van psychosociale overbelasting en voorkom verzuim.

In deze masterclass leren deelnemers mogelijke psychosociale overbelasting vroegtijdig te signaleren en hierop effectieve interventies uit te voeren, om zo ernstigere problemen te voorkomen.

In het kort

Doel

Het doel van deze masterclass is om deelnemers te helpen potentiële gevallen van psychosociale overbelasting vroegtijdig te signaleren en effectieve interventies uit te voeren, om zo ernstigere problemen te voorkomen. Hierbij ligt de focus op het herkennen van en handelen naar de voorspelbare (verre) voorsignalen van psychosociale overbelasting die betrouwbaar worden waargenomen in de dagelijkse praktijk.

Trainingswijze

De masterclass wordt online gegeven en duurt 3 uur. Tijdens de training zullen we gebruik maken van interactieve presentaties, praktijkvoorbeelden en casestudies om de deelnemers te helpen de stof beter te begrijpen en toe te passen in hun eigen werkpraktijk.

Beschrijving

Onze masterclass over preventie van psychosociale overbelasting is speciaal ontworpen voor zelfsturende professionals in de zorgsector, HR professionals en leidinggevenden. 

Je krijgt een heldere landkaart waarmee je potentiële gevallen van psychosociale overbelasting vroegtijdig kan signaleren. Je leert om een grote verscheidenheid aan signalen te herkennen binnen 7 verschillende dimensies. Daarnaast leer je hoe deze signalen zich ontwikkelen tijdens de 3 fasen van psychosociale (over)belasting. 

In het tweede deel van de masterclass leer je een routekaart waarmee je door deze 3 fasen kan navigeren. We besteden hierbij aandacht aan effectieve gespreksvoering en hoe de meest passende interventies kunnen worden gekozen om verergering en verzuim te voorkomen.

Na deze masterclass heb je een nieuwe kijk op psychosociaal gedrag, weet je wat de subtiele voorsignalen zijn van toenemende belasting en kun je mensen tijdig helpen terug te navigeren naar hun vitale zone.

Geschikt voor

Deze masterclass is geschikt voor zorgprofessionals die medewerkers aansturen zoals artsen, klinisch psychologen, psychiaters, hoofdverpleegkundigen, teamleiders in maatschappelijk werk en andere therapeuten die in teamverband werken. 

Daarnaast is deze masterclass geschikt voor HR professionals en leidinggevenden van organisaties – met minimaal HBO Niveau – die een preventief beleid omarmen en willen leren hoe zij kunnen bijdragen aan vroegsignalering.

Leerdoelen

Investering

De investering voor deze masterclass bedraagt 149 euro exclusief btw.

Beschikbare data

  • Dinsdag 14 juni, van 9:00 tot 12:00 uur
  • Dinsdag 12 juli, van 13:00 tot 16:00 uur
  • Dinsdag 13 september, van 9:00 tot 12:00 uur
  • Dinsdag 11 oktober, van 13:00 tot 16:00 uur
  • Dinsdag 8 november, van 9:00 tot 12:00 uur

Schrijf u nu in voor onze masterclass en leer hoe u vroegtijdig psychosociale overbelasting kunt signaleren en voorkomen.

De experts

Tijdens deze masterclass nemen onze experts je mee in de wetenschap achter het meten, analyseren en interveniëren op het gebied van vitaliteit binnen werkzaam Nederland. Verwacht een bevlogen en inhoudelijk sterke masterclass, want onze experts zijn eindeloos gepassioneerd over wat zij doen.

Daniel Krikke

HR Development Expert

Bas Snippert, MSc, SEP

Stress- en vitaliteitsexpert

Floor Verhaaf, MSc

HR Development Expert

Wat zegt men over onze masterclass?

Inschrijven