Mensgerichte HR Analytics: Haal meer uit HR-data met onze HR Analytics masterclass
linkedin-sales-solutions-qbDiSp5IqxA-unsplash

HR Analytics, de praktijk van het analyseren van personeelsgegevens om betere HR-beslissingen te nemen, is de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor organisaties die waarde hechten aan een gezonde werkcultuur en mensgericht beleid. Het begrijpen van de menselijke factor in een organisatie kan de prestaties verbeteren en bijdragen aan duurzaam succes. Om HR-professionals, analisten en managers te ondersteunen in het ontwikkelen van vaardigheden op dit gebied, bieden wij de masterclass “Mensgerichte HR Analytics” aan. In deze masterclass ligt de focus op het selecteren, analyseren en inzetten van gegevens uit HR-systemen en metingen om betere beslissingen en beleid te bevorderen.

Het doel van de masterclass
Het primaire doel van de masterclass “Mensgerichte HR Analytics” is om deelnemers te voorzien van de nodige vaardigheden en kennis om HR Analytics effectief toe te passen in hun organisaties. Het gaat hierbij om het gebruik van data om beter inzicht te krijgen in het functioneren van medewerkers en om de organisatiecultuur te verbeteren. De masterclass beoogt de volgende doelen te bereiken:

  • Betere beslissingen en beleid: Deelnemers leren hoe ze data kunnen gebruiken om beslissingen en HR-beleid te ondersteunen. Door gebruik te maken van relevante gegevens kunnen zij strategische keuzes maken die de organisatiecultuur versterken en de werknemerstevredenheid vergroten.
  • Duurzame prestaties van de organisatie: Door gegevensgestuurde inzichten te benutten, kunnen HR-professionals de prestaties van de organisatie op lange termijn verbeteren. Het identificeren van knelpunten en kansen zal leiden tot gerichte interventies om duurzame groei te stimuleren.
  • Gezondere werkcultuur: Met behulp van HR Analytics kunnen deelnemers trends ontdekken die verband houden met welzijn op het werk, burn-out en betrokkenheid. Hierdoor kunnen ze een gezondere werkcultuur bevorderen en proactief werken aan het welzijn van werknemers.
  • Mensgericht beleid: Door data te analyseren over de employee journey, kunnen HR-professionals beleid ontwikkelen dat rekening houdt met de individuele behoeften van werknemers. Dit leidt tot een mensgerichte benadering van HR, waarbij talent wordt behouden en gemotiveerd.

 

Trainingswijze
Onze masterclass wordt  online gegeven  door een ervaren HR-specialist die diepgaande kennis heeft van HR Analytics en datagedreven besluitvorming. De training duurt 3 uur en is zorgvuldig ontworpen om een interactieve leerervaring te bieden. Tijdens de masterclass zullen deelnemers gebruikmaken van:

  • Interactieve presentaties: De trainer zal de belangrijkste concepten en technieken van HR Analytics presenteren via interactieve slides en visuele hulpmiddelen.
  • Praktijkvoorbeelden: Door middel van praktijkvoorbeelden zullen deelnemers inzicht krijgen in hoe HR Analytics daadwerkelijk kan worden toegepast in verschillende organisaties en situaties.
  • Casestudies: Casestudies bieden deelnemers de mogelijkheid om complexe problemen op te lossen en datagedreven oplossingen te bedenken voor reële HR-vraagstukken.
  • Hands-on oefeningen: Deelnemers krijgen de kans om zelf met HR- data te werken en te oefenen met analysetools en -technieken.

 

De masterclass “Mensgerichte HR Analytics” biedt HR-professionals, analisten en managers de kans om waardevolle vaardigheden op te bouwen op het gebied van HR Analytics. Het gebruik van data kan een cruciale rol spelen bij het nemen van strategische beslissingen, het bevorderen van een gezonde werkcultuur en het ontwikkelen van mensgericht beleid. Met de opgedane kennis kunnen zij waarde toevoegen aan hun organisaties en bijdragen aan duurzame prestaties en een florerende werkomgeving.

Benieuwd naar meer? Schrijf je dan vandaag nog in.

Lees andere artikelen

Waarom Vitaliteitscoach worden? Ontdek de belangrijke rol van vitaliteitscoaching

Heb je er ooit aan gedacht om een vitaliteitscoach te worden? Misschien heb je al wat interesse getoond in gezondheid, …

Lees meer

Schrijf je snel in voor de opleiding Vitaliteitscoach bij de NEV Academy!

Ben je geïnteresseerd in het ondersteunen van anderen bij het verbeteren van hun vitaliteit en welzijn? Wil je een expert …

Lees meer