Opleiding HR-Professionals
Mensgericht meten, analyseren en interveniëren.
Het doel van de opleiding "Mensgericht meten, analyseren en interveniëren" is om u als professional te leren hoe u met behulp van metingen, analyses en gedragsinterventies de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers kunt bevorderen. Na afloop van de opleiding bent u in staat om datagedreven gedragsinterventies te formuleren en implementeren om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Hierdoor kunt u bijdragen aan het succes van de organisatie door het creëren van een gezonde en vitale werkomgeving waarin medewerkers optimaal kunnen presteren en groeien als mens en professional.

In het kort

3 maanden: 7 lesdagen (4u per dag), 6 intervisies (1,5u online)
Begindatum: 8 april 2024
Locatie: Amsterdam
2.750 ex btw

Geschikt voor

Deze opleiding is geschikt voor professionals die zich willen ontwikkelen binnen hun vakgebied en meer willen leren over het bevorderen van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen hun organisatie op een datagedreven manier. Of u nu een HR-medewerker, leidinggevende, gezondheidszorgmedewerker of consultant bent, deze opleiding bied u de kans om uw kennis en vaardigheden uit te breiden en meer datagedreven te werken op het gebied van vitaliteit.

Deze opleiding is op post-HBO niveau en vereist geen specifieke voorkennis. Wel is het aan te bevelen om deel te nemen met minimaal 1 jaar ervaring in gespreksvoering, coaching of andere vormen van begeleiding, omdat je in deze opleiding verdiepende kennis en vaardigheden opbouwt voor het voeren van gesprekken. 

Heb je twijfels of vragen over deelname aan de opleiding? Download de gratis opleidingsbrochure voor uitgebreide informatie.

Trainingswijze en criteria

De opleiding duurt 3 maanden en bestaat uit 7 lesdagen van elk 4 uur, zodat je niet overladen wordt met informatie en de lesstof stapsgewijs kunt opnemen. Tijdens deze lesdagen kom je klassikaal samen met andere cursisten om aan de slag te gaan met de modules. Door de compacte opzet van de lesdagen kun je goed concentreren en blijft de lesstof beter hangen. Voor voltooiing van de opleiding moeten alle lesdagen live gevolgd worden. Indien nodig kun je een lesdag inhalen bij een volgende groep of in overleg en tegen betaling via individuele supervisie bij de docent.

Na elke lesdag volgt er een online supervisie van 1,5 uur. Je krijgt hierbij coaching op het integreren van de lesstof, tijd om vragen te stellen en een extra oefenmoment van de vaardigheden. De supervisies worden opgenomen indien je deze niet live kan bijwonen. De docent verwacht in dat geval dat je de supervisie hebt bekeken vooraf aan de volgende lesdag en dat je dit aantoont middels een korte samenvatting van de opname.

Buiten de lesdagen en online supervisie moedigt de docent aan om met een buddy uit de groep regelmatig te oefenen met elkaar. Hoewel dit niet verplicht is voor het afronden van de opleiding, boeken cursisten die hier optimaal gebruik van maken de grootste vooruitgang tijdens de opleiding. Ook helpt dit bij het ontwikkelen van intervisievaardigheden.

Investering en materialen

De investering voor de opleiding bedraagt € 2.750 exclusief btw. Naast het gehele bovengenoemde programma (exclusief eventuele extra supervisie) zijn hierbij de volgende materialen inbegrepen:

Startdatum en lesdagen

De opleiding start op maandag 8 april 2024. Hieronder vind je een overzicht van alle lesdagen. Supervisiemomenten zullen worden ingepland aan het eind van de eerste lesdag.

 Groep 1Groep 2
Lesdag 18 april7 oktober
Lesdag 222 april21 oktober
Lesdag 36 mei4 november
Lesdag 420 mei11 november
Lesdag 527 mei18 november
Lesdag 610 juni2 december
Lesdag 724 juni9 december

Modules en inhoud

Tijdens elke lesdag behandelt de docent één module uit het programma. Hieronder staat in het kort de inhoud per module.

De eerste module richt zich op het vitaliteitsvraagstuk, duurzaamheid en welzijn op de werkvloer. In deze module leert u over het belang van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers en hoe deze aspecten bijdragen aan het succes van organisaties.

De module begint met het bespreken van de verschillende factoren die van invloed zijn op vitaliteit en welzijn op de werkvloer, zoals stress, burn-out, en fysieke en mentale gezondheid. U leert hoe u deze factoren kunt monitoren en hoe u problemen op dit gebied kunt identificeren. Ook wordt ingegaan op het belang van duurzame inzetbaarheid en hoe u als HR-professional kunt bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde werkcultuur en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Daarnaast worden verschillende methoden besproken die u kunt gebruiken om het vitaliteits- en duurzaamheidsvraagstuk aan te pakken. Zo leert u over het opstellen van een gezondheidsbeleid en het implementeren van gezondheidsprogramma’s en -interventies. Ook wordt er aandacht besteed aan de rol van leiderschap en hoe leidinggevenden kunnen bijdragen aan een gezonde en vitale werkcultuur.

In deze module wordt u meegenomen in de wereld van data-analyse en metingen in de context van HR. Het meten van HR-gerelateerde gegevens wordt steeds belangrijker om waardevolle inzichten te verkrijgen en betere beslissingen te nemen. U krijgt inzicht in de verschillende meetmethoden en technieken die in HR worden gebruikt, zodat u kunt bepalen welke het meest geschikt zijn voor uw organisatie. Daarnaast leert u hoe u data kunt verzamelen en hoe u deze gegevens kunt gebruiken om tot bruikbare inzichten te komen.

In deze module leert u over de verschillende meetinstrumenten en technieken die in HR worden gebruikt om gegevens te verzamelen en te analyseren. U krijgt inzicht in hoe u gegevens kunt verzamelen en deze kunt gebruiken om betere beslissingen te nemen en verbeteringen door te voeren.

U leert hierbij over de verschillende soorten meetinstrumenten die worden gebruikt in HR, zoals wetenschappelijke metingen, kwalitatieve interviews en eigen observaties. We besteden aandacht aan het combineren van meetinstrumenten om relevante gegevens te verzamelen, zonder de medewerkers onnodig te belasten. Daarnaast komt u meer te weten over de verschillende technieken die gebruikt worden om deze gegevens te analyseren.

Hierbij besteden we in het bijzonder aandacht aan het opzetten van een sterke en coherente strategie voor datagedreven HR, waarin beperkingen van meetinstrumenten worden ondervangen en risico’s in besluitvorming op basis van data worden geminimaliseerd. U gaat ook aan de slag met praktische oefeningen om de geleerde technieken en instrumenten toe te passen op concrete HR-vraagstukken.

In deze module leert u voortbouwend op het meten en analyseren, hoe u gedragsverandering kunt bevorderen om het welzijn en de vitaliteit binnen de organisatie te verbeteren. U krijgt inzicht in verschillende psychologische theorieën en modellen die ten grondslag liggen aan duurzame gedragsverandering.

Vervolgens leert u hoe u deze theorieën en modellen kunt toepassen in de praktijk, zodat u gedragsverandering binnen de organisatie kunt stimuleren en ondersteunen. U leert hoe u gedragsveranderingstrajecten kunt opzetten en implementeren als onderdeel van een grotere strategie zoals het vitaliteitsbeleid. Ook leert u interventies te monitoren en bijsturen op basis van metingen, om de gewenste resultaten te behalen en constructief-kritische gesprekken te kunnen voeren met interne en externe stakeholders.

Daarnaast gaat u aan de slag met verschillende interventietechnieken en -methoden, zoals motiverende gespreksvoering, nudging en sociale beïnvloeding. U leert hoe u deze technieken kunt toepassen om gedragsverandering binnen de organisatie te bevorderen, hoe u deze kunt integreren in uw HR-beleid en welke rol sleutelspelers zoals leidinggevenden hierin spelen.

Deze module behandelt de kunst van het effectief communiceren van HR-data aan belanghebbenden binnen en buiten de organisatie. In deze module leert u hoe u complexe HR-gegevens kunt transformeren tot duidelijke en begrijpelijke visualisaties, zodat u deze gegevens effectief kunt presenteren aan bijvoorbeeld het managementteam of andere stakeholders.

U leert de basisprincipes van effectieve datavisualisatie en hoe u grafieken, tabellen en andere visuele hulpmiddelen kunt gebruiken om de boodschap van uw gegevens over te brengen. U krijgt inzicht in verschillende soorten rapportages, zoals dashboards en scorecards, en hoe u deze kunt gebruiken om inzichten te delen en acties te initiëren. Daarnaast leert u hoe u rekening kunt houden met de doelgroep en hoe u het beste kunt communiceren met verschillende belanghebbenden, zoals leidinggevenden, teams en medewerkers.

De module is praktisch ingestoken en u zult hands-on ervaring opdoen met het creëren van effectieve visualisaties en rapportages aan de hand van echte HR-gegevens. Aan het einde van de module heeft u de vaardigheden en kennis om uw HR-data effectief te communiceren en om anderen te overtuigen van uw inzichten en aanbevelingen.

Deze module richt zich op de belangrijkste vaardigheden en kennis die nodig zijn om effectief te kunnen omgaan met de stakeholders binnen een organisatie. Het doel is om te leren hoe u de belangen en behoeften van verschillende belanghebbenden kunt identificeren en draagvlak kunt creëren voor het uitvoeren van metingen, bijdragen aan analyses en implementeren van bijbehorende interventies.

U leert praktische tools zoals het in kaart brengen van de belangrijkste stakeholders, het begrijpen van hun belangen en behoeften en het bewust inzetten van effectieve communicatievaardigheden om met hen om te gaan. Ook wordt u getraind in het identificeren van de verschillende soorten weerstand die u kunt tegenkomen bij het implementeren van veranderingen op basis van datagedreven inzichten en strategieën en hoe u hier constructief mee omgaat in gesprekken om tot gewenste resultaten te komen.

De laatste module van deze opleiding is gericht op het afronden van de cursus en het behalen van het certificaat. Naast een moment van integratie van alle voorgaande modules, worden de deelnemers beoordeeld op hun kennis en begrip van de inhoud van de opleiding. Het examen zal bestaan uit een combinatie van meerkeuzevragen, open vragen en een praktische opdracht die de deelnemers moeten uitvoeren. Op basis hiervan krijgt u constructieve feedback en acties voor uw verdere ontwikkeling als datagedreven en mensgerichte HR-professional.

Hierbij krijgt u waardevolle tips van de docent in het verder professionaliseren en het belang van intervisie, supervisie en onderdeel zijn van een community. Naast deze onderdelen is er tijd voor openstaande vragen, een terugblik op de gehele opleiding en natuurlijk het vieren van de afronding.

Onze docenten

Deze opleiding wordt gegeven door onze experts die een bevlogen en inhoudelijk sterke opleiding neerzetten. Naast onze vaste docenten werken we met ervaren gastdocenten die hun expertise delen binnen modules. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen onze docenten je graag alles over de opleiding en kun jij al je vragen stellen om een goed beeld te krijgen.

Al onze docenten zijn NOBCO gecertificeerd omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en ze zichzelf willen blijven ontwikkelen. NOBCO stimuleert dit doorlopend met tal van activiteiten, intervisie, online webinars en praktische handvatten. Ze stelt echter ook harde eisen aan de docenten en coaches die zich aansluiten.

Stuur mij de gratis opleidingsbrochure

Wil je meer weten over de opleiding? Vraag dan hier de gratis opleidingsbrochure aan. We versturen deze graag naar je per mail. Wij kijken ernaar uit om je te helpen bij het nemen van een belangrijke stap in jouw professionele én persoonlijke reis op het gebied van vitaliteit.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Haal de opleiding of workshop in huis

Bij de NEV Academy bieden we niet alleen onze opleidingen en workshops aan op onze locaties, maar we bieden ook de mogelijkheid om deze incompany te volgen. Dit betekent dat we de opleiding/workshop bij u op locatie kunnen verzorgen, met een programma dat specifiek is afgestemd op de behoeften en wensen van uw organisatie.

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en zijn eigen uitdagingen heeft, daarom bieden we maatwerkoplossingen aan die passen bij uw specifieke situatie. Samen met u zullen we de inhoud van het programma bespreken en zorgen voor een naadloze integratie met uw bedrijfsdoelstellingen. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in de branche en kunnen het programma aanpassen aan de specifieke behoeften van uw organisatie.

Door een incompany opleiding of workshop te volgen, profiteert u niet alleen van de voordelen van een op maat gemaakt programma, maar ook van de kostenbesparingen die gepaard gaan met het verzorgen van de training op uw eigen locatie. Bovendien biedt het de mogelijkheid om HR functionarissen en medewerkers te trainen zonder dat ze tijd hoeven te besteden aan reizen, binnen de context van hun eigen baan en personeel uitdagingen. 

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we een incompany opleiding of workshop kunnen ontwerpen die past bij uw organisatie en uw doelen. We zullen samenwerken om een programma te ontwikkelen dat niet alleen aan uw behoeften voldoet, maar ook zorgt voor een maximale impact en waarde.

Stuur mij de gratis opleidingsbrochure

Wilt u meer weten over de opleiding? Vraag dan hier de gratis opleidingsbrochure aan. We versturen deze graag naar uw e-mail. Wij kijken ernaar uit om u te helpen bij het nemen van een belangrijke stap in uw academische en professionele reis.

Meer informatie opvragen over opleiding

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.