Mensgerichte HR Analytics

Haal meer uit HR data met onze HR Analytics workshop

Ontwikkel essentiële vaardigheden op het gebied van HR Analytics en leer hoe je gegevens uit HR-systemen en metingen gebruikt om betere beslissingen te nemen die de prestaties van de organisatie duurzaam verbeteren dankzij een gezondere werkcultuur en een mensgericht HR beleid.

In het kort

Doel

Het doel van deze workshop is om HR Analytics vaardigheden te ontwikkelen waarmee je als HR-professional, analist of manager bijdraagt aan betere beslissingen en beleid, voor duurzame prestaties van de organisatie dankzij een gezondere werkcultuur en mensgericht beleid. Daarbij ligt de focus op het selecteren, analyseren en inzetten van gegevens uit HR-systemen en metingen die reeds beschikbaar zijn of die voor het eerst ingezet worden.

Trainingswijze

De workshop wordt online gegeven door een ervaren HR specialist en duurt 3 uur. Tijdens de training zullen we gebruik maken van interactieve presentaties, praktijkvoorbeelden en casestudies om de deelnemers te helpen de stof beter te begrijpen en toe te passen in hun eigen werkpraktijk.

Beschrijving

De HR Analytics workshop is speciaal ontworpen voor professionals die klaar zijn om meer uit HR data te halen of om hier voor het eerst serieus mee aan de slag willen gaan. 

Tijdens deze workshop leer je de essentie van HR Analytics, welke data hierbij een absolute basis vormen en hoe je de ruwe data omzet naar verfijnde inzichten. Uiteindelijk helpt dit om betere beslissingen te nemen die de organisatie helpen effectiever, efficiënter en duurzamer om te gaan met de aanwezige human resources.

Tijdens de workshop neemt een HR Specialist u mee in analyse-, lees-, en communicatie technieken op het gebied van HR data zoals verzuimcijfers, data uit interne enquêtes en aanvullende metingen zoals werkbelevingsonderzoeken. 

Of jij nu net begint of al veel data beschikbaar hebt, in deze workshop leer je om informatiestress te voorkomen en hoe je met de juiste focus hefboomwerking kunt ontdekken in de organisatie. 

In het laatste gedeelte van de workshop leer je opgedane inzichten naar concrete acties om te zetten en hoe je relevante stakeholders zoals leidinggevenden helpt hun verantwoordelijkheid te nemen.

Geschikt voor

Deze workshop is geschikt voor HR-professionals, analisten, adviseurs, managers en iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van data voor HR-analyse, inzicht en besluitvorming.

Leerdoelen

Beschikbare data

Data zijn altijd in overleg. We kunnen zowel bij u op kantoor komen als een neutrale locatie of op ons kantoor afspreken voor de workshop.

Nieuw data worden binnenkort ingepland. Houd deze website in de gaten of volg de NEV Academy updates via de social media van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit.

De experts

Tijdens deze workshop nemen onze experts je mee in de wetenschap achter het meten, analyseren en interveniëren op het gebied van vitaliteit binnen werkzaam Nederland. Verwacht een bevlogen en inhoudelijk sterke workshop, want onze experts zijn eindeloos gepassioneerd over wat zij doen.

Daniel Krikke

HR Development Expert

Bas Snippert, MSc, SEP

Stress- en vitaliteitsexpert

Floor Verhaaf, MSc

HR Development Expert

Wat zegt men over onze workshop?

Meer informatie aanvragen

Meer informatie opvragen over workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Haal de opleiding of workshop in huis

Bij de NEV Academy bieden we niet alleen onze opleidingen en workshops aan op onze locaties, maar we bieden ook de mogelijkheid om deze incompany te volgen. Dit betekent dat we de opleiding/workshop bij u op locatie kunnen verzorgen, met een programma dat specifiek is afgestemd op de behoeften en wensen van uw organisatie.

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en zijn eigen uitdagingen heeft, daarom bieden we maatwerkoplossingen aan die passen bij uw specifieke situatie. Samen met u zullen we de inhoud van het programma bespreken en zorgen voor een naadloze integratie met uw bedrijfsdoelstellingen. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in de branche en kunnen het programma aanpassen aan de specifieke behoeften van uw organisatie.

Door een incompany opleiding of workshop te volgen, profiteert u niet alleen van de voordelen van een op maat gemaakt programma, maar ook van de kostenbesparingen die gepaard gaan met het verzorgen van de training op uw eigen locatie. Bovendien biedt het de mogelijkheid om HR functionarissen en medewerkers te trainen zonder dat ze tijd hoeven te besteden aan reizen, binnen de context van hun eigen baan en personeel uitdagingen. 

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we een incompany opleiding of workshop kunnen ontwerpen die past bij uw organisatie en uw doelen. We zullen samenwerken om een programma te ontwikkelen dat niet alleen aan uw behoeften voldoet, maar ook zorgt voor een maximale impact en waarde.