Preventie Psychisch Verzuim Young Professionals

Voorkom psychische stress, overbelasting en verzuim van young professionals tussen 18 en 35 jaar

Krijg als HR-professional diepgaand begrip van psychisch verzuim onder jonge professionals. Onze experts delen inzichten, strategieën en best-practices om psychisch verzuim te voorkomen en een ondersteunende werkomgeving te creëren. Ook krijg je praktische tools en richtlijnen om effectief om te gaan met psychische uitdagingen bij jonge medewerkers. Deze workshop is ontwikkeld door young professionals die naast inhoudelijke experts ook ervaringsdeskundig zijn.

In het kort

Doel

Het doel van deze workshop is om HR-professionals te voorzien van de benodigde kennis, vaardigheden en strategieën om psychisch verzuim onder jonge professionals tussen 18 en 35 jaar te voorkomen en mentaal welzijn te bevorderen. De workshop richt zich op het creëren van een ondersteunende werkomgeving, het herkennen van (vroege) voorsignalen vooraf aan psychisch verzuim en hoe je hier tijdig en effectief naar kan handelen.

 

Trainingswijze

De workshop zal worden gegeven in een interactieve en praktische trainingsstijl. De deelnemers zullen actief betrokken worden via reflectie, discussies en groepsoefeningen. Er zullen ook praktische tools en richtlijnen worden gedeeld om de inhoud te vertalen naar jouw dagelijks praktijk, binnen jouw team, afdeling of organisatie.

Beschrijving

De workshop “Psychisch Verzuim: Preventie onder Young Professionals” is speciaal ontworpen voor HR-professionals die betrokken zijn bij het waarborgen van het welzijn van jongvolwassen medewerkers tussen 18 en 35 jaar. Je leert over de diepere oorzaken van psychisch verzuim, hoe je deze kennis kan gebruiken om vroege voorsignalen te herkennen en welke maatregelen je vanuit HR zelf kan nemen, maar ook wat bijvoorbeeld leidinggevenden en young professionals kunnen doen vanuit hun eigen verantwoordelijkheid. We gaan het onder meer hebben over:

  • De essentie van psychisch verzuim onder young professionals
  • Risicofactoren en (vroege) waarschuwingssignalen 
  • Preventieve maatregelen en strategieën voor HR-professionals
  • Creëren van een ondersteunende werkomgeving op teamniveau
  • Effectieve communicatie voor HR en leidinggevenden
  • Tools voor young professionals om eigen regie te ontwikkelen

Geschikt voor

Deze workshop is geschikt voor HR-professionals die betrokken zijn bij het waarborgen van het welzijn van jonge professionals tussen 18 en 35 jaar. Het is ook relevant voor leidinggevenden en managers die geïnteresseerd zijn in het creëren van een ondersteunende werkomgeving en het bevorderen van psychisch welzijn onder jonge medewerkers. Verder kan deze masterclass ook een waardevolle verdieping bieden voor professionals die jongvolwassen medewerkers aansturen zoals hoofdverpleegkundigen, teamleiders in maatschappelijk werk en andere sectoren waarin veel in zelfsturende teamverband wordt gewerkt met young professionals. 

Deze workshop is ontwikkeld door young professionals die naast inhoudelijke experts ook ervaringsdeskundig zijn en zo waardevolle verdieping meebrengen.

Leerdoelen

Beschikbare data

Data zijn altijd in overleg. We kunnen zowel bij u op kantoor komen als een neutrale locatie of op ons kantoor afspreken voor de workshop.

Nieuw data worden binnenkort ingepland. Houd deze website in de gaten of volg de NEV Academy updates via de social media van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit.

De experts

Tijdens deze workshop nemen onze experts je mee in de wetenschap achter het meten, analyseren en interveniëren op het gebied van vitaliteit binnen werkzaam Nederland. Verwacht een bevlogen en inhoudelijk sterke workshop, want onze experts zijn eindeloos gepassioneerd over wat zij doen.

Daniel Krikke

HR Development Expert

Bas Snippert, MSc, SEP

Stress- en vitaliteitsexpert

Floor Verhaaf, MSc

HR Development Expert

Meer informatie aanvragen

Meer informatie opvragen over workshop

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Haal de opleiding of workshop in huis

Bij de NEV Academy bieden we niet alleen onze opleidingen en workshops aan op onze locaties, maar we bieden ook de mogelijkheid om deze incompany te volgen. Dit betekent dat we de opleiding/workshop bij u op locatie kunnen verzorgen, met een programma dat specifiek is afgestemd op de behoeften en wensen van uw organisatie.

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en zijn eigen uitdagingen heeft, daarom bieden we maatwerkoplossingen aan die passen bij uw specifieke situatie. Samen met u zullen we de inhoud van het programma bespreken en zorgen voor een naadloze integratie met uw bedrijfsdoelstellingen. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in de branche en kunnen het programma aanpassen aan de specifieke behoeften van uw organisatie.

Door een incompany opleiding of workshop te volgen, profiteert u niet alleen van de voordelen van een op maat gemaakt programma, maar ook van de kostenbesparingen die gepaard gaan met het verzorgen van de training op uw eigen locatie. Bovendien biedt het de mogelijkheid om HR functionarissen en medewerkers te trainen zonder dat ze tijd hoeven te besteden aan reizen, binnen de context van hun eigen baan en personeel uitdagingen. 

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we een incompany opleiding of workshop kunnen ontwerpen die past bij uw organisatie en uw doelen. We zullen samenwerken om een programma te ontwikkelen dat niet alleen aan uw behoeften voldoet, maar ook zorgt voor een maximale impact en waarde.