De NEV Academy opleiding Vitaliteitscoach: Verbetering van welzijn en vitaliteit
5

In een wereld die steeds veeleisender wordt, is het behoud van vitaliteit en welzijn van essentieel belang. Of je nu een HR-professional, coach, gezondheidszorgmedewerker of consultant bent, de Opleiding Vitaliteitscoach van de NEV Academy biedt jou de kans om een deskundige te worden in het begeleiden van individuen en organisaties naar een gezonder en vitaler leven. Hieronder lees je meer over deze boeiende opleiding.

Het doel van de opleiding

Het belangrijkste doel van de Opleiding Vitaliteitscoach is om professionals op te leiden tot deskundige coaches die mensen kunnen begeleiden bij het verbeteren van hun vitaliteit, veerkracht en welzijn. Of je nu individuen, teams, afdelingen of hele organisaties wilt ondersteunen, deze opleiding voorziet je van de nodige theoretische kennis en praktische vaardigheden.

Met een duur van 8 maanden en 11 lesdagen, verspreid over deze periode, biedt de opleiding een gestructureerde en diepgaande leerervaring. Het programma is ontworpen om je geleidelijk kennis en vaardigheden te laten opbouwen, zonder overladen te worden met informatie.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Opleiding Vitaliteitscoach is geschikt voor een breed scala aan professionals, ongeacht hun achtergrond. Of je nu ervaring hebt in coaching, gespreksvoering of begeleiding, of dat je gewoon gepassioneerd bent over het helpen van anderen, deze opleiding biedt waardevolle kennis en vaardigheden. De enige aanbevolen vereiste is minimaal één jaar ervaring in gespreksvoering, coaching of vergelijkbare begeleidingsvormen.

Trainingswijze en criteria

De opleiding omvat 11 lesdagen van elk 4 uur, waarbij je samenkomt met medecursisten om modules te behandelen en praktische vaardigheden te oefenen. Tijdens deze dagen worden verschillende leermethoden gebruikt om een actieve en boeiende leeromgeving te creëren.

Na elke lesdag krijg je ook online supervisie van 1,5 uur. Hier krijg je de kans om de lesstof te integreren, vragen te stellen en extra te oefenen met de geleerde vaardigheden. Het wordt aangemoedigd om buiten de lesdagen met een studiegenoot te oefenen, wat helpt bij het ontwikkelen van intervisievaardigheden.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat als NEV Vitaliteitscoach, waarmee je jouw vaardigheden kunt aantonen en in de praktijk kunt brengen.

Startdatum en lesdagen

De volgende lichting begint op 1 november 2023 en omvat in totaal 11 lesdagen verspreid over 8 maanden. Hierdoor kun je de opgedane kennis en vaardigheden geleidelijk toepassen en verfijnen.

Modules en inhoud

Elke lesdag behandelt een specifieke module uit het programma, variërend van de wetenschap en praktijk van vitaliteit tot het meten van vitaliteit en het aan de slag gaan als vitaliteitscoach. De opleiding biedt een holistische benadering van welzijn en vitaliteit, waardoor je goed voorbereid bent om anderen te begeleiden op hun reis naar een gezonder leven.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Download dan hier de gratis opleidingsbrochure voor uitgebreide informatie over de opzet, inhoud en leerdoelen. Klaar om een expert te worden in het coachen van vitaliteit en welzijn? Schrijf je in en begin je reis naar een veelbelovende carrière als vitaliteitscoach.

Lees andere artikelen

Waarom Vitaliteitscoach worden? Ontdek de belangrijke rol van vitaliteitscoaching

Heb je er ooit aan gedacht om een vitaliteitscoach te worden? Misschien heb je al wat interesse getoond in gezondheid, …

Lees meer

Schrijf je snel in voor de opleiding Vitaliteitscoach bij de NEV Academy!

Ben je geïnteresseerd in het ondersteunen van anderen bij het verbeteren van hun vitaliteit en welzijn? Wil je een expert …

Lees meer